DEMENTIEWIJS.NL     

Home | Nieuws | Dit is Dementiewijs™ | Presentaties | (bij)Scholing | Uw Rapport | Overige Initiatieven | Links

 Back | Next


Dementiewijs™ - de presentatie die mensen bijbrengt.

_____________________

Inhoud van de presentatie is o.a.:

De Mens en zijn/haar Brein; Wat dementie is. En wat niet.; Oorzaken dementie + dementie Voorkomen; Hoe de diagnose wordt gesteld; Verloop + complicaties bij Alzheimer dementie; Verminderen van de Verschijnselen van dementie; Omgang met dementie incl. aanpassingen om het leven voor mensen met dementie goed te houden.

___________________

Naast de 'standaard' presentatie Dementiewijs is er de presentatie van de tien elementen waaruit het curriculum Dementiewijs is opgebouwd.


Met De presentatie Dementiewijs™ wordt de nieuwste kennis en inzichten uit de neurowetenschap, de psychologie en uit de gedragswetenschappen over het brein gedeeld. Over uw brein, dat u bewust kunt gebruiken om voor uzelf een duurzame gezondheid en zelfstandigheid te realiseren en uw risico op dementie tot wel 95% te reduceren. En over uw reactieve brein dat onbewust voor grotere risico’s op ziektes en op dementie kan zorgen. De presentatie Dementiewijs™ zorgt dat u wat kennis betreft weer bij bent.

De presentatie Dementiewijs™ geeft ook de nieuwste wetenschappelijke kennis over het brein van mensen met dementie, dat anders werkt dan uw brein. Volgens het RIVM wordt dementie in 2030 doodsoorzaak nummer 1 en volgens Alzheimer Nederland zal 1 op de 5 mensen dementie krijgen. Het goede nieuws is dat de kennis van Dementiewijs™ zorgt dat die voorspellingen achter zullen blijven. Zoals Gea Broekema, directeur van Alzheimer Nederland het zegt: "We kunnen deze kans [op dementie] sterk terugdringen. Onderzoek bewijst het. Er is iets te doen tegen dementie en het is nooit te laat om te beginnen.*". En het begint met de juiste kennis en inzichten.

De presentatie Dementiewijs™ biedt kennis en inzichten voor duurzame gezondheid en zelfstandigheid en dat is ook een kado voor de mensen in uw omgeving zoals familie en vrienden. En ook goed voor uw eventuele werkgever, want bij uw gezondheid heeft een werkgever minder kosten door ziekte en verzuim. Wat Dementiewijs™ leert zult u in uw eigen leven kunnen toepassen. En kunt u ook delen met mensen in uw omgeving.  Omdat De presentatie Dementiewijs™ gaat over dementie bewustzijn en preventie kunt u de kennis en inzichten van Dementiewijs™ zeker ook toepassen op de zorg voor mensen met dementie die daardoor dan minder last zullen hebben van de symptomen van dementie. Dus iedereen wint.

Vooral het verzorgingshuis, het verpleeghuis voor mensen met dementie, de belangenvereniging voor ouderen en/of voor mantelzorgers en de overheid die zich met duurzame gezondheid, zelfstandigheid en met dementie bezig (moet) houden neemt contact met me op om hun De presentatie Dementiewijs™ zeker te stellen. En Dementiewijs™ is ook heel passend voor het HRM van andere moderne organisaties.

De inhoud van de presentatie is verankerd in de cognitiewetenschap (deze omvat, naast de neurowetenschap, ook de wetenschappen psychologie, antropologie, taal, informatiekunde, filosofie en onderwijs) en in de PCT gedragstheorie (Perceptual Control Theory) van William T. (Bill) Powers†.

N.B. De presentatie/brainworkshop Dementiewijs ©2009/2016 wordt gegeven door Dr. Paul L. Jansen MBA.